Het verhaal
De rechter heeft besloten dat mijn behandelingen moeten worden vergoed. De zorgverzekeraar is het hier niet mee eens en is in hoger beroep gegaan. De uitkomst van dit hoger beroep heeft betrekking op de situatie van duizenden ander Lyme-patiënten! Lees hieronder mijn verhaal en steun mijn actie op mijn crowdfunding pagina.
Hoi, ik ben Marika, ik ben tweeëntwintig jaar en ik ben geboren en getogen in Veldhoven, in Brabant.

Ik studeer in Middelburg aan de University College Roosevelt. Door de ziekte van Lyme heb ik anderhalf jaar studievertraging opgelopen. Vanwege de ernstige lichamelijke klachten volg ik minder vakken per jaar dan normaal is. Wanneer ik een mindere dag heb, kijk ik als ontspanning graag naar films, series en sport.

Daarnaast zijn veel dingen die ik vroeger deed, en vooral op het gebied van sport, niet meer mogelijk, want ik heb de ziekte van Lyme.  Toen ik zeven jaar oud was vroeg ik aan mijn moeder wat ‘dat stipje’ tussen mijn tenen was, hetgeen uiteindelijk een teek bleek te zijn. De teek werd zorgvuldig door mijn ouders verwijderd waarna ze in de daarop volgende weken goed in de gaten hebben gehouden of er een kring verscheen, maar dat is niet gebeurd.

Toch ben ik toen geïnfecteerd met de Borrelia bacterie. Mijn dagelijks leven wordt ernstig beïnvloed door de ziekte van Lyme. Ongeveer zes jaar geleden, toen ik nog op de middelbare school zat, deed ik aan hockey, paardrijden en speelde ik een instrument. Door de vele fysieke klachten zijn heel geleidelijk deze passievolle activiteiten weggevallen.

Zoals bovengenoemd volg ik wel een studie, maar dan op een vertraagde en dus minder intensieve wijze. De problemen waar ik vooral veel last van heb zijn darmklachten, motorische en zenuwproblemen, hoofdpijn, concentratieproblemen en extreme vermoeidheid. In de afgelopen drie jaar ben ik intensief behandeld door een dokter in België. De behandeling bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk: diverse soorten antibiotica, probiotica, vitamines en voedingssupplementen, ook moet ik heel erg op mijn voeding letten en onderga ik fytotherapeutische behandelingen.

Sinds een jaar ga ik door deze behandeling langzaam vooruit en krijg ik stukje bij beetje energie terug en zwakken andere klachten wat af. Helaas wil mijn zorgverzekeraar en daarnaast vele andere zorgverzekeraars deze behandeling niet vergoeden, omdat deze niet volgens de Nederlandse richtlijnen is. De behandeling is wél effectief voor mij en zou vele andere ook kunnen helpen. Om mijn behandeling voort te kunnen zetten ben ik de strijd aangegaan met de zorgverzekeraar.

Door de strijd aan te gaan wil ik niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen een behandeling voor de ziekte van Lyme betaalbaar maken. Hier heb ik wel jouw hulp bij nodig en daarom ben ik deze crowdfundactie gestart. Met deze fondswerving wil de Lymevereniging samen met mij met behulp van een streefbedrag voldoende geld ophalen om het financiële risico dat ik neem af te dekken.

Dit alles heeft als doel er een eerlijkere strijd van te maken!
Help mee en help duizenden Lyme-patiënten